Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Počela izgradnja kanalizacionog kolektora

Izgradnja kanalizacionog kolektora od Rumenačke ulice do Beogradskog keja, koji je najvrednija pojedinačna investicija u komunalni sistem Novog Sada u ovoj godini, trebalo bi da reši dugogodišnji problem grada kada je u pitanju odvod kanalizacionih i otpadnih voda, zbog čega se u Kisačkoj i Temerinskoj ulici nakon obilnih padavina stvarao saobraćajni kolaps.

Škole uprkos zabrani i dalje naplaćuju upis učenika

Iako je Ministarstvo prosvete strogo zabranilo školama da prilikom upisa traže novac od roditelja, te da odluku o donaciji koja mora biti na dobrovoljnoj bazi, može doneti isključivo Savet roditelja, pojedine škole i ove godine su od roditelja zahtevale uplatnicu za upis.

LSV: Novi Sad više nije bezbedan

Liga socijaldemokrata Vojvodine je ponovo apelovala na gradske i državne zvaničnike da se što hitnije pokrene tema bezbednosti građana i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.

Karnevalska povorka za kraj "Dana Brazila"

Trodnevna turistička i kulturno-zabavna manifestacija Dani Brazila u Novom Sadu završena je večeras velikom međunarodnom karnevalskom povorkom, koja je krenula od Muzeja savremene umetnosti i kroz Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu stigla do Trga slobode.